Saar Challenge

Ždárské vrchy a 19. září. Znalci vědí - další ročník trailového závodu Saar Challenge!

V překladu Žďárská výzva se koná již tradičně 3. zářijový víkend - a nabízí krásný zážitek v krajině s osobitým kouzlem, především v této době doznívajícího babího léta. Místní kopcovitá krajina je jedinečná ve své zvlněnosti, osamělosti, navíc nabízí krásné výhledy na nedotčenou krajinu, zkrátka je naprosto ideální místo pro trailové běhání.

 Závodníci si v rámci závodu mohou opět vybrat ze tří tras, které se liší svou vzdáleností i obtížností. Nejdelší trasa bude mít 70 kilometrů se součtem stoupání 1500 m, střední vzdálenost bude měřit 44 kilometrů, půlmaraton 21,2 kilometrů. „Trasy vloni prošly úpravami, aby se absolutně minimalizovaly asfaltové úseky. To se myslím povedlo a doopravdy více terénem už to zde nejde,“ uvedl pořadatel Jakub Jaroš. Na trati Saar Challenge vás čeká terén, polní a lesní cesty, pěšinky, louky, kamenité výběhy, místy technické seběhy.

 Ideou závodu je zprostředkovat běžcům čistý sportovní zážitek a navrátit je k samé podstatě běhu.

Naším cílem od počátku není uspořádat masovou akci, jde nám o to, aby závodník pocítil souznění sebe sama s okolní přírodou a pocítil to, co běžce spojuje.

Můžete se těšit na krásnou trať, skvělou atmosféru, dobré občerstvovačky, pěkné zázemí, teplou sprchu, pozávodní stravování od profesionálů na sportovní stravování Jídelny Pohanka, občerstvovací stanici s produkty Volchem, a v neposlední řadě krásné ceny a poháry.

Zkrátka a dobře - příjemný zážitek pro lidi všeho věku, kteří milují běhání. Nezbývá než se podívat na stránky www.saarchallenge.cz a registrovat se jako závodník. Online registrace se uzavírají 11. 9. 2020.